Blog

2 mei 2021

5 van de meest populaire toepassingen van hoogwerkers

Oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in fruitplukboomgaarden, kan dit veelzijdige apparaat zowel worden gebruikt voor het bevestigen van een telegraafpaal als voor het verwijderen van kersen uit bomen.

Hoogwerkers hebben een breed scala aan toepassingen en zijn een integraal onderdeel van veel constructie- en technische omgevingen. Veiligheid staat voorop bij het uitvoeren van werkzaamheden boven de grond, en dergelijke werkplatforms maken veilig en gemakkelijk werken mogelijk. Elke dag kan de Cherrypicker worden gebruikt om te helpen bij veel belangrijke taken. De vijf meest voorkomende toepassingen zijn:

1. Service van telefoon- en elektriciteitspalen
Er zijn duizenden kilometers aan telefoon- en elektriciteitspalen over de hele wereld, en het onderhoud en de reparatie ervan is een arbeidsintensieve klus. Aanleg, reparatie en onderhoud van bovengrondse netwerken worden meestal uitgevoerd met de stroom uitgeschakeld, maar soms is het nodig om een ​​opdracht uit te voeren terwijl deze onder spanning staat. Voor iedereen die op dit gebied werkzaam is, zal de hoogwerker een integraal onderdeel zijn van hun dagelijkse routine om ervoor te zorgen dat ze het gebied kunnen bereiken waar het werk zal worden uitgevoerd. Steeds meer bedrijven beschouwen het als een veiligere en effectievere oplossing in vergelijking met ladders of bergbeklimmersuitrusting.

2. Bouwnijverheid
Een gebouw dat moet worden schoongemaakt of geverfd, vereist dat degenen die zijn toevertrouwd op hoogte werken. Hoewel een ladder als voldoende kan worden beschouwd, biedt een mobiel platform mobiliteit en veiligheid bij het verplaatsen naar een deel van het gebouw terwijl onderhoudsapparatuur wordt gebruikt en verlichting wordt geïnstalleerd.

3. Filmen van evenementen zoals grote sportevenementen
Bij het kijken naar tv-evenementen zijn de beste opnamen en goede camerahoeken belangrijk, waarbij elk aspect van elke seconde wordt vastgelegd. Hoe groter de mand, des te beter het werkcomfort voor de cameraman en des te groter de ruimte voor een statief. De hoogwerker tilt je filmapparatuur hoog in de lucht om een vogelperspectief te creëren dat vaak beter is dan live blijven.

4. Brandweer
Elke dag zetten brandweerlieden over de hele wereld moedig hun leven op het spel om mensen te redden die vastzitten in brand of andere levensbedreigende situaties. Zonder dergelijke liften zouden ze de veiligheid van mensen op de bovenste verdiepingen niet kunnen garanderen. Het overschot betekent dat – binnen hun operationele beperkingen – veel reddingsoperaties tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Het betekent ook dat mensen die hulp nodig hebben, direct op het machineplatform kunnen worden geplaatst.

5. Fruit verzamelen
Zoals de naam al doet vermoeden, werden in eerste instantie kersenplukkers ontwikkeld om het oogsten van kersen te vergemakkelijken. Het oogsten van fruit van hoge takken in boomgaarden is nu eenvoudig met dergelijke machines. Er is geen gevaar meer om van een ladder te vallen of fruit te verliezen dat door de ligging onbereikbaar is.

Al deze taken zijn dankzij het gebruik van een hoogwerker veiliger, sneller en efficiënter geworden. Het is echter altijd belangrijk om een grondige training te volgen voordat iemand deze machine kan bedienen. Onderwerpen als algemene gezondheid en veiligheid, bediening van de machine, noodbediening en gebruiksbeperkingen moeten worden besproken voordat bedieningsbekwaamheid wordt bereikt.

Aangezien de Hoogwerker een van de belangrijkste uitrustingsstukken is voor het werken op hoogte, neemt het gebruik en de toepassing ervan voortdurend toe omdat verschillende industrieën het gebruik en de voordelen ervan waarderen.

 

hoogwerker

, , , , , ,

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *