Hoe herken je dat een vca-certificaat vals is?

Iedereen die in Nederland in de bouw gaat werken, is verplicht in het bezit te zijn van een geldige vergunning in de vorm van een VCA-certificaat. Dit betekent dat deze persoon basiskennis heeft van arbo, wat ook in hoge mate bijdraagt ​​aan de efficiëntie en kwaliteit van onze werkplek.
Ons trainingscentrum controleert regelmatig de geloofwaardigheid van VCA-certificaten, waardoor we kunnen zeggen dat we helaas op zeer grote schaal te maken hebben met oplichting, wat u verderop in dit artikel zult ontdekken.

Wanneer weten we zeker dat het door ons verkregen certificaat niet afkomstig is van een betrouwbare bron?

De ruimte waarin we ons ongetwijfeld het meest bewegen is de wereld van sociale media zoals Facebook of Instagram. Daar ontmoet je vaak veel oplichters die, gebruikmakend van verschillende sociale groepen, de mogelijkheid bieden om een ​​”snel certificaat te behalen zonder het huis te verlaten”. Helaas heeft het vooruitzicht van een aanstaande buitenlandse reis voor veel allochtonen niet altijd een positieve invloed op het nemen van beslissingen over het behalen van het voor werk noodzakelijke VCA-certificaat.
Onthoud dat als iemand u probeert te verzekeren dat u geen face-to-face examen hoeft af te leggen of een online examen voorstelt, zij u geen betrouwbare bron van uw certificaat verstrekken.

De volgende tips helpen u ervoor te zorgen dat uw certificaat legaal is:

  • U neemt deel aan het examen, dat wordt afgenomen in aanwezigheid van een examinator namens het Erkend Examenbureau.

Let op! Bij het afleggen van het examen bent u verplicht een identiteitsbewijs te tonen. Alleen als u geldig identiteitsbewijs bij u heeft, kunt u het examen afleggen.

  • Na het afleggen van het examen met een positief resultaat (min. 65%), ontvangt u een certificaat en een pas met uw persoonlijk identificatienummer. De pas wordt meestal direct na het examen uitgegeven en het digitale certificaat paar uur later, de papieren versie wordt per post verstuurd.

Een geldig certificaat kan eenvoudig worden geverifieerd met behulp van een openbare database. U hoeft alleen uw naam en geboortedatum of certificaatnummer in te voeren via deze link https://cdr.ssvv.nl/ en u heeft toegang tot alle relevante informatie.

Waarop moet u letten bij het kiezen van een trainingscentrum?

Om geen slachtoffer te worden van oplichters dient u goed de bron te controleren van de entiteit die de mogelijkheid biedt om het VCA-certificaat te behalen. Met de beschikbaarheid van verificatiemiddelen, zoals een website, beoordelingen van studenten of telefonisch of e- mailcontact, kun je in een mum van tijd de juiste beslissing nemen! Het onderwerp van de VCA roept nog veel angst op in verband met de moeilijkheidsgraad van het examen, maar we weten uit ervaring dat angst grote ogen heeft. Met een eendaagse cursus die wordt afgesloten met een VCA-examen, beheerst u de benodigde kennis op het gebied van arbeidsveiligheid en zorgen onze instructeurs niet alleen voor een gemoedelijke sfeer tijdens
de training, maar ook voor een portie kennis die zal je zeker helpen om een ​​positief resultaat te behalen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *