Opleiding – CNC (bediener van CNC werktuigmachines)

Bij BONAPI is nu het CNC-cursus beschikbaar. Bel ons om meer informatie te krijgen.
Een cursus CNC in Nederland is een goede stap om uw verdiensten te verhogen. Door de snel groeiende bedrijven in de metaalverwerkende industrie. Er zijn nog niet genoeg getrainde operators, dus maak je geen zorgen dat je nog geen ervaring hebt.

CNC-cursus- Investeer in je ontwikkeling en begin op een gemakkelijke manier meer te verdienen.
Steeds meer bedrijven houden zich bezig met metaalbewerking. Veel bedrijven zien de voordelen van het gebruik van CNC-machines. Bedrijven die hiervan inmiddels overtuigd zijn, vergroten hun machinepark, daarvoor is de inzet van gespecialiseerd personeel nodig. Met onze bedienings- en programmeercursussen maakt u kennis met de wereld van de metaalbewerking.

Volg de opleiding van computergestuurde machinebedieners.
De cursus wordt gegeven door een ervaren operator met een rijk portfolio, als onderdeel van de cursus vind je naast de nodige theorie ook praktische toepassing van de verworven vaardigheden op een CNC-freesmachine met Heidenhain-besturing. Als u de voorkeur geeft aan het ISO-dialect, laat het ons dan weten en we zullen u zeker helpen. Voor uw gemak zullen de bijeenkomsten ‘s avonds of in het weekend plaatsvinden.
Tijdens de theoretische lessen staat het leren lezen van een technische tekening op de planning, evenals het leren over verspaningstechnologie, waaronder freesmachines. Cursisten leren over de structuur van de machine, de gereedschappen die worden gebruikt voor de bewerking, de karakteristieke punten van het apparaat, evenals het bedieningspaneel en de basisstructuur van programma’s.
Tijdens de praktijklessen wordt het onderdeel veilig gebruik besproken, evenals de basisactiviteiten van de bediening van gereedschapsmachines en de bedrijfsmodi. Als onderdeel van de cursus leren onze cursisten hoe ze gereedschappen en een bankschroef kunnen assembleren, een detail veilig kunnen plaatsen en de karakteristieke punten ervan kunnen bepalen, het binnendringen en verlaten van gereedschap kunnen beheersen. Als onderdeel van het praktijkgedeelte komen ook de bewerking en het werken in verschillende modi van de werktuigmachine aan bod.

Hoeveel kan je verdienen?
Vacatures van bedrijven die op zoek zijn naar werknemers bieden in het bereik van € 2.500 tot €4.000 bruto, vaak met directe contracten (zonder tussenpersonen), en een volledig sociaal pakket. Kleinere bedrijven zoeken mensen die Nederlands of Engels kunnen spreken, maar grote bedrijven nemen vanwege hun veelal internationale personeelsbestand werknemers aan die taalkundig niet ontwikkeld zijn.
De jobdatabase van synsel.nl rapporteert ruim 800 jobs in de CNC.

CNC-machine-operator
Verantwoordelijkheden van een CNC-machinebediener houdt zich bezig met de bediening van gespecialiseerde apparaten, zoals freesmachines, slijpmachines, boormachines en draaibanken.

Daarnaast voert zij periodieke technische keuringen van de apparatuur uit en verzorgt zij het gehele
proces rondom de mechanische bewerking van metalen of kunststoffen.
Het bedrijf Bonapi nodigde uit om zowel mannen als vrouwen op te leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *